Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /customers/6/4/0/dorimus.dk/httpd.www/data/includes/header.php:3) in /customers/6/4/0/dorimus.dk/httpd.www/data/includes/header.php on line 4 Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /customers/6/4/0/dorimus.dk/httpd.www/data/includes/header.php:3) in /customers/6/4/0/dorimus.dk/httpd.www/data/includes/header.php on line 4 Kammerkoret Dorimus | Om Koret / Historie

Dorimus' historie

I januar 1993 kontaktede dirigent Doris Kjærgaard en flok korsangere fra Aalborg og omegn med tilbudet om at være med i et nyt kor. Udgangspunktet var - og er stadig - lysten til at lave et kor, hvor musikken er i centrum, og hvor glæden ved at være sammen gør den musikalske oplevelse vedkommende for både publikum og korsangere.

Navnet Dorimus er en sammenskrivning af tonerne do-re-mi og musik.

Dorimus gav sin første koncert i Elling Kirke d. 31. marts 1993 og har siden besøgt størsteparten af egnens kirker. Koncert nr. 100 blev markeret med en festkoncert i Aalborg Kloster d. 7. juni 2001, hvor et repertoire af korets favoritter blev serveret for et indbudt publikum af trofaste støtter.

Dorimus tog på sin første rejse til udlandet i oktober 1993 og har siden ca. hvert andet år gennemført rejser i ind- eller udland for at præsentere dansk og nordisk kormusik. Rejserne er en væsentlig kilde til korets udvikling både musikalsk og socialt, og prioriteres derfor højt.

Koret har ved flere lejligheder haft æren af at uropføre værker af både kendte og mindre kendte komponister, der har skrevet værkerne til Dorimus' særlige udtryk.

Dorimus tager til stadighed imod musikalske udfordringer og nye medlemmer, der ønsker at tage del i og bidrage til både det musikalske arbejde og det sociale samvær.